• Creamy - Hydrolay z Czarnej Porzeczki - Cera Dojrzała i Mieszana 100 ml

Naszą kolejną nowością jest hydrolat z czarnej porzeczki, który jest surowcem kosmetycznym pozyskiwanym z gałęzi i pąków Ribes Nigrum. Zawierają one flawonoidy, które wpływają na niwelowanie wolnych rodników. Z tego właśnie powodu czarna porzeczka jest doskonałym sprzymierzeńcem zarówno kobiet, jak i mężczyzn w przeciwstarzeniowej pielęgnacji. Ponadto ma ona właściwości ściągające. Tak jak każdy hydrolat Creamy posiada pH podobne do pH skóry, dzięki czemu może być stosowany jako naturalny zamiennik toniku.

49.00 -25% 36.75
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 15.99
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Kurier 15.99
Paczkomaty 15.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 5903707549139

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

Działanie anti-agingściągające tonizujące.

Idealny zamiennik toniku pochodzący prosto z natury! Korzyści z jego stosowania mogą czerpać wszystkie typy skóry. Przede wszystkim polecany jest dla skóry wykazującej pierwsze oznaki starzenia, dojrzałej, tłustej – jako samodzielny produkt lub składnik domowego kosmetyku.

WYSTARCZY NA: około 3 miesiące (jedna aplikacja dziennie)

Produkt wegański w szklanym opakowaniu less waste. Zawiera atomizer.

Zastosowanie hydrolatu z czarnej porzeczki:

Jako samodzielny produkt – tonik – do nawilżania, przemywania skóry. Jako składnik formulacji kosmetycznych – w emulsjach, kremach, balsamach – zamiast wody. W maseczkach z glinkami – jako baza maseczki.

Ze względu na swoje właściwości może zostać  doceniony przez posiadaczki skóry:

  •   starzejącej się, dojrzałej – działa przeciwstarzeniowo,

  •   tłustej – działa ściągająco.

DOZOWANIE I UWAGI PRAKTYCZNE: Do 100%. Jest idealny jako samodzielny produkt, ale także jako surowiec uzupełniający działanie oleju.

INCI: Ribes Nigrum Leaf Water, Benzyl Alcohol*, Dehydroacetic Acid*, Aqua**

*konserwanty i składniki wspomagające ich działanie zaaprobowane przez organizacje certyfikujące kosmetyki naturalne (Ecocert, Cosmos), wymagane w produkcie, aby zachować jego jakość i czystość mikrobiologiczną, a więc aby hamować rozwój grzybów i bakterii.

** zawartość wody to 0,03%

PRZECHOWYWANIE: W temperaturze pokojowej. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła.

BEZPIECZEŃSTWO STOSOWANIA: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych. UWAGA!: naturalne nie oznacza nieuczulające!

POJEMNOŚĆ: 100ml.

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie