• Creamy - Olej z Pestek Opuncji Figowej Nierafinowany, Cera Sucha, Dojrzała - 10ml

Działanie regenerujące, odmładzające, odżywcze. Luksus najdroższego na świecie oleju o właściwościach przeciwstarzeniowych! Zawarte w jego składzie sterole mają silne działanie przeciwzmarszczkowe i poprawiające elastyczność skóry.Polecany dla cery suchej. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury. WYSTARCZY NA: około 2 miesiące (przy założeniu miejscowej aplikacji raz dziennie).

69.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 0
Paczkomaty 0
Kurier 0
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Kurier - Płatność przy odbiorze 18.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 5903707549214

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

Olej z opuncji figowej jest najprawdopodobniej najdroższym olejem świata. Potrzeba około pół tony owoców, aby otrzymać 1 litr tego drogocennego oleju. Jednak zdecydowanie warto po niego sięgnąć. Doskonale nawilża i odżywiaznany jest z działania przeciwzmarszczkowego – wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, który ma duże znaczenie we wzmocnieniu ochronnej warstwy lipidowej skóry. Bogaty w witaminę E, naturalny antyoksydant, chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera także cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz minerały (m.in. cynk, magnez czy potas). Dodatkowym plusem jest lekka konsystencja i szybkie wchłanianie oleju, dzięki czemu nie pozostawia nieprzyjemnej tłustej warstwy. Nasz olej wytwarzany jest z pestek opuncji figowej.

Zastosowanie:

Samodzielnie, jako składnik olejowego serum lub jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów.

  • dla skóry dojrzałej – działa przeciwzmarszczkowo

  • dla skóry suchej, wrażliwej i podrażnionej – łagodzi stany zapalne i podrażnienia

Dozowanie i uwagi praktyczne: 1-100%.

Nakładając olej na skórę – jako produkt samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

image

INCI: Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. Laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.) Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty.

Pojemność: 10ml.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie