• Macerat olej z ALG SPIRULINA cellulit, ujędrnianie 100ml

MACERAT Z NAJMOCNIEJSZYCH ALG- Spirulina Platensis ODCHUDZA, UJĘDRNIA- REGENERUJE PŁYTKĘ PAZNOKCIA Olej działa podobnie jak zabiegi z alg w gabinetach kosmetycznych Ważne, aby stosować go codziennie dokładnie wmasowując w oczyszczoną skórę przez ok. 10 minut. Ma charakterystyczny, intensywny zapach alg.

49.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 15.99
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Paczkomaty 15.99
Kurier 15.99
Kurier - Płatność przy odbiorze 25
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 590568047

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

Algi Spirulina Platensis to alga zwana "mlekiem Matki Ziemi, ze względu na wysokie stężenie kwasu gammalinolenowego, istotnego składnika kobiecego pokarmu. Ze wszystkich roślin Spirulina jest rośliną najbogatszą w chlorofil. To najpopularniejsza alga w kosmetyce, nie bez powodu, gdyż jej działanie upiększające jest niezastąpione.

Olej z alg brunatnych jest najlepszym olejkiem na modelowanie sylwetki. Rozbija tkankę tłuszczową, poprawia krążenie krwi i limfy.
Jest stosowany przy produkcji olejków do kąpieli, do nawilżania ciała oraz przy problemach z cellulitem.
Regularne stosowanie oleju z alg sprawia, że ciało jest gładkie, sprężyste i jędrne.

W spirulinie znajdują się:

* wysoki udział białka pochodzenie roślinnego (60-70%), które jest bardzo dobrze przyswajalne przez organizm,

* wysoka zawartość pigmentu: chlorofil, zielony barwnik roślinny wiąże tlen w komórce roślinnej i transportuje go,

* fikocyjanina, tak zwany niebieski pigment, który oddziałuje bezpośrednio na komórkę i wspomaga jej wzrost,

* bardzo duża ilość witamin grupy B (B 12, B 1, B 2, B 6), żelaza i przeróżnych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają na wymianę błonnikową,

* fenyloetyloamina, która powoduje wzrost aktywności umysłowej i poprawia samopoczucie w przypadku depresji,

* karotenoidy, w szczególności beta-karoten, który wpływa pobudzająco na układ immunologiczny, 14 razy więcej niż marchew

* kwasy tłuszczowe i lipidy, witaminy, enzymy, cukry proste i złożone.

Oprócz aminokwasów, minerałów i witamin, których nasz organizm nie potrafi sam wytwarzać, należy mu dostarczać z pożywieniem niezbędnych wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych. Należą do nich kwas linolowy i linolenowy, które spirulina zawiera w dużych ilościach. Są one przetwarzane w organizmie m.in. w kwasy gammalinolenowe, wspomagające wiele podstawowych funkcji organizmu.

Olej z alg otrzymuje się poprzez macerowanie alg spirulina platensis w delikatnym oleju słonecznikowym, tłoczonym na zimno. ma lekko zielony kolor, może zawierać śladowe ilości spiruliny.
Jest najprostszym sposobem do stosowania alg na skórę - wystarczy wmasować olejek w miejsca objęte cellulitem i mało jędrne, najlepiej w mokrą skórę po kąpieli, peelingu bądź masażu skóry szorstką rękawicą. Aby ujrzeć trwałe efekty olejek należy wmasowywać przynajmniej raz dziennie w w wybrane obszary ciała: uda, brzuch, pośladki, ramiona a nawet biust.

Olejek z alg ma szczególne zastosowanie ma dla skóry mało jędrnej, dojrzałej, suchej, zanieczyszczonej, o skłonności do stanów zapalnych.
Działa nawilżająco oraz powstrzymuje procesy starzenia.
Korzystnie wpływa również na płytkę paznokcia, odżywiając ją i natłuszczając.
Olej z alg ma właściwości nawilżające, sprawia, że skóra bardziej miękka i wygląda promienniej.

Sposób użycia: stosować na oczyszczoną skórę raz dziennie, regularnie 1-2 razy w tygodniu. Najpierw wykonać peeling drobnoziarnisty przy użyciu naturalnego scrubu cukrowego lub solnego. Olej dokładnie wmasowywać kolistymi ruchami, zaczynając od stóp, a kończąc na dekolcie.


    Właściwości olejku alg:

  •     redukuje cellulit

  •     ujędrnia i wyszczupla

  •     rozbija komórki tłuszczowe

  •     poprawia krążenie krwi i limfy

  •     nawilża

  •     ma działanie przeciwzmarszczkowe

  •     poprawia kondycję płytki paznokciowej


 Zastosowanie:

  • bezpośrednio na oczyszczona skórę

  • do masażu poprawiającego krążenie, redukującego cellulit i tkankę tłuszczową

  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych

  • do profesjonalnych zabiegów w salonach kosmetycznych

    image

 


Ingredients: helianthus annuus seed oil, spirulina platensis extract

Poj. 100 ml, butelka z ciemnego szkła z pipetą i pompką

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie