• OLEJEK DO TWARZY – CERA NACZYNKOWA GOARGAN+ KIEŁKI PSZENICY 30ML

Unikalne połączenie tłoczonych na zimno olejów: arganowego i z kiełków pszenicy.

50.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 9.99
Odbiór Osobisty Katowice ul. Bażantów 26 0
Paczkomaty 9.99
Kurier 12.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 5902768947168

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

HIPOALERGICZNY

 
• Nie zawiera konserwantów.
• Przebadany dermatologicznie.
• Kompozycja zapachowa nie zawiera alergenów.

 

Olejek z kiełków pszenicy przynosi ukojenie zaczerwienionej skórze i zmniejsza widoczność pajączków. Olejek arganowy zabezpiecza skórę przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego (spełnia wymagania wegan i wegetarian, produkt wegański).

 

Olejek do twarzy GoArgan z kiełkami pszenicy to produkt przeznaczony do profesjonalnej pielęgnacji cery naczynkowej. Zawiera połączenie dwóch olejów: arganowego i z kiełków pszenicy, które dzięki tłoczeniu na zimno zachowują wszystkie swe właściwości.

Produkt jest hipoalergiczny - pozbawiony konserwantów, a użyta w nim kompozycja zapachowa nie ma w sobie potencjalnych alergenów.

image

Wyjątkowe połączenie składników w olejku do cery naczynkowej

Olej arganowy pozyskiwany z ekologicznych upraw w rezerwatach UNESCO to wybawienie dla osób zmagających się z trądzikiem, łuszczycą czy łojotokowym zapaleniem skóry. Pielęgnuje skórę suchą, wrażliwą, skłonną do alergii, a w przypadku tłustej hamuje nadmierne wydzielanie sebum. Wygładza i ujędrnia, dodając przez to skórze młodego i świeżego wyglądu. W okresie letnim doskonale łagodzi podrażnienia po opalaniu, gwarantuje także ochronę przed poparzeniami.

Olej z kiełków pszenicy natomiast zapewnia skórze dużą dawkę witaminy E, ceramidów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przynosi ulgę i wspomaga regenerację naskórka. Ujędrnia i zmniejsza widoczność pękających naczynek. Latem stosuje się go także jako ochronę przeciwsłoneczną.

Wygoda używania

 

Olejek może być stosowany na suchą lub wilgotną twarz samodzielnie - masuje się go do momentu, gdy się wchłonie. Da się go używać jako serum bądź dodawać do dowolnych produktów przeznaczonych do pielęgnacji twarzy - dobrze miesza się z różnymi preparatami.

SKŁADNIKI AKTYWNE:

Olej arganowy zwany płynnym złotem pozyskiwany jest z nasion drzewa arganowego. Pochodzi z Maroka, gdzie w tradycyjny sposób pozyskuje się go z upraw w ekologicznie czystych rezerwatach UNESCO. Polecany zarówno dla cery suchej  z uwagi na właściwości ochronne, jak i tłustej ze względu na zdolność do regulacji wydzielania sebum. Odpowiedni dla osób z problemami trądziku, łuszczycy, łojotokowego zapalenia skóry. Doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry podrażnionej, wrażliwej i alergicznej. Wykazuje działanie ujędrniające i wygładzające. Poprawia elastyczność skóry i pozostawia ją wyraźnie odmłodzoną. Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym (zwalcza wolne rodniki) działa przeciwstarzeniowo i przeciwzmarszczkowo. Skutecznie odżywia skórę. Doskonale regeneruje skórę podczas codziennej pielęgnacji. Pomaga uporać się z bliznami, wszelkimi podrażnieniami, również powstałymi w wyniku opalania. Chroni skórę przed poparzeniami słonecznymi i niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych.

Olej z kiełków pszenicy: Olej ten pozyskiwany jest z kiełków pszenicy poprzez wytłaczanie na zimno. Dostarcza skórze bogactwo witaminy E, naturalnych ceramidów oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak: oleinowy, linolowy, linolenowy. Przynosi ulgę przede wszystkim skórze suchej, skłonnej do podrażnień. Ze względu na swoje właściwości antyoksydacyjne i odbudowujące nadaje się do pielęgnacji cery dojrzałej. Działa ujędrniająco  i przeciwstarzeniowo. Przynosi ukojenie zaczerwienionej skórze i zmniejsza widoczność pajączków, ze względu na zdolność do likwidacji rumienia. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.

image

STOSOWANIE:

Niewielką ilość aplikować na skórę twarzy i wmasować do momentu wchłonięcia. Dla lepszego efektu można stosować na wilgotną skórę. Stosować samodzielnie lub jako serum pod krem. Można wzbogacić nim dowolny preparat do pielęgnacji twarzy. W tym celu połączyć oba produkty w zagłębieniu dłoni, wymieszać i aplikować jak uprzednio.

INCI:

Ingredients (INCI): Argania Spinosa Kernel Oil*, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Parfum.

*składnik z certyfikatem ekologicznym

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie