• Olej Konopny z konopi siewnej Zimnotłoczony, Nierafinowany 100ml

Regeneracja i naprawa wymagającej skóry! Olej konopny pochodzi z tłoczenia nasion konopi siewnej cannabis sativa. Ma ciemnozielony kolor, charakterystyczny, delikatny zapach, jest zimnotłoczony i nierafinowany. Nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych. Doskonały do każdego typu skóry, idealny do mieszanej i przetłuszczającej się, ale także zniszczonej, skłonnej do zmarszczek z przebarwieniami.

49.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 0
Paczkomaty 0
Kurier 0
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Kurier - Płatność przy odbiorze 18.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 000590568043

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon
Olej bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, szybko wygładza i regeneruje naskórek.
Regularnie stosowany poprawia znacznie kondycję skóry.


Olej z konopi zawiera ok. 75% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie należące do esencjonalnych kwasów tłuszczowych (EFA) kwas linolowy (56%) i alfa-linolenowy (19,4%), oraz witaminy A, D i E, fitosterole, fosfolipidy i minerały. NNKT mają zdolność wnikania w warstwę lipidową skóry. Skóra po zastosowaniu olejku jest wyraźniej gładsza, elastyczna, wygląda młodziej.
Zielony kolor oleju jest wynikiem zawartości chlorofilu, naturalnie występującego w nasionach, który dodatkowo działa przeciwzapalnie i łagodząco.
Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. Tworzy na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody. Ma niską temperaturę krzepnięcia, dlatego zalecamy stosować go na twarz szczególnie zimą .

Olejek dobrze łączy się z innymi kosmetykami, można dodawać go przed aplikacją do kremów, mleczek, balsamów.
Świetny do kąpieli, nadaje wodzie aksamitną gładkość.


Zastosowanie olejku:
  • zamiast kremu do cery suchej, z podrażnieniami
  • w połączeniu z kwasem hialuronowym na cerę tłustą, trądzikową i mieszaną
  • jako lek na pękającą skórę dłoni i stóp
  • jako serum na noc do cery dojrzałej
  • jako lek na wykwity, niedoskonałości, przebarwienia skóry
  • jako krem ochronny zimą
  • jako olejek do kąpieli
image

Ingredients: cannabis sativa seed oil

Przechowywanie: z dala od źródła światła i ciepła.

Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła z pipetą i pompką
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie