• Olej Tamanu Nierafinowany, Cera Mieszana, Problematyczna - 10ml

Działanie przeciwdrobnoustrojowe, odżywcze, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Idealny olej dla skóry problematycznej. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury! WYSTARCZY NA: około 3 miesiące (przy założeniu miejscowej aplikacji raz dziennie).

29.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 15.99
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Kurier GLS 15.99
Paczkomaty 15.99
Paczkomaty - Płatność przy odbiorze 25
Kurier GLS - Płatność przy odbiorze 25
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 5903707549191

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

Olej dostępny w ofercie powstał w wyniku wytłaczania na zimno odpowiednio przygotowanych pestek z owoców drzewa tamanu pochodzącego z ekologicznych upraw. Jest to olej całkowicie naturalny, pozyskany bez użycia rozpuszczalników, ani innych środków chemicznych. Wspomoże odnowę skóry, a składniki w nim zawarte wpłyną korzystnie na jej stan i koloryt. Nieocenione będą również jego właściwości przeciwbakteryjne.

ZASTOSOWANIE:

  • jako składnik olejków leczniczych i maści do cery podrażnionej, trądzikowej z licznymi stanami zapalnymi

  • w serum olejowych i kremach do cery trądzikowej

  • w preparatach redukujących blizny i rozstępy

  • jako dodatek do mydeł o działaniu oczyszczającym i przeciwzapalnym

  • w odżywkach i maskach do przetłuszczającej się skóry głowy, a także do skóry z łupieżem

DOZOWANIE  I UWAGI PRAKTYCZNE: 5 – 50% (dopuszczalne do 100%).
Nakładając olej na skórę jako samodzielny produkt – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

image

INCI: Calophyllum Inphyllum Seed Oil

PRZECHOWYWANIE: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci. Olej krystalizuje i tężeje w temp. Poniżej 10°C.

BEZPIECZEŃSTWO STOSOWANIA: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty.

POJEMNOŚĆ: 10ml.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie