• Olej Tamanu czarne złoto na zniszczoną skórę 100ml

Naturalny olej TAMANU ciemny naturalny specyfik na skórę ze zmarszczkami. Lek na całe zło.

59.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 0
Paczkomaty 0
Kurier 0
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Kurier - Płatność przy odbiorze 18.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 000590568025

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

Calophyllum inophyllum drzewo zwane gumiakiem rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. W jego składzie znajduje się: 49% kwasu olejowego, 12% linolowego, 15% palmitynowego, ponad 12% kwasu stearynowego oraz kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne), kumaryny, laktony o silnym działaniu bakteriostatycznym i przeciwzapalnym, stigmasterol, glikolipidy, fosfolipidy, olejki eteryczne i żywice.

Olej Tamanu zwany również Kamani ma działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwreumatyczne, pobudzające regenerację tkanek. Opisano przypadki wyleczenia gangreny, łuszczycy, przewlekłych trądzików, owrzodzeń, trudno gojących się oparzeń, wyprysków, dermatoz - za pomocą tego oleju. Z bardzo dobrym skutkiem stosuje się olej z Calophyllum inophyllum i w pielęgnacji po ukąszeniach owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym.

Regeneruje skórę, redukuje zmarszczki i poprawia napicie skóry zapobiega powstawaniu rozstępów. Przyśpiesza regenerację naczyń krwionośnych. Wspomaga proces gojenia, podwyższa odporność. Olej tamanu dobrze się wchłania w skórę, daje efekt uelastycznienia, nawilżenia, odżywienia i odprężenia. 

Używa się go jako dodatku do olejków pielęgnacyjnych przy ropiejących i zainfekowanych ranach przy trądziku, zanieczyszczonej skórze. Zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Olej wrażliwy na ciepło, nie podgrzewać.

Zastosowanie:

  • do leczenia chorób włosów i skóry głowy do wcierania na kilka godzin przed myciem

  • do łączenia z innymi olejkami w stężeniu 10%-90%

  • do leczenia chorej płytki paznokci, dla jej wzmocnienia i pogrubienia

  • do leczenia trądziku, wyprysków, alergicznych zmian skórnych, zmian grzybicznych

  • do skóry zniszczonej, zajętej zmarszczkami

  • na trudno gojące się rany, owrzodzenia, poparzenia

image

INCI: Calophyllum Inophyllum   

Kraj pochodzenia: Indie

Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła z kroplomierzem

Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie