• Olej z BAOBABU naturalny, nierafinowany 100ml

Naturalny olej z Baobabu- gęsty olej tłoczony z nasion afrykańskiego drzewa wzmacnia i regeneruje skórę

49.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 27.06 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 15.99
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Paczkomaty 15.99
Kurier 15.99
Kurier - Płatność przy odbiorze 25
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 590568023

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

Olej tłoczony jest na zimno z nasion baobabu z owocu zwanego małpim chlebem, który jest przysmakiem pawianów. Owoc baobabu zawiera ok. 30% oleju i jest bardzo bogaty w witaminy z grupy B, posiada więcej witaminy C niż pomarańcze. Z nasion baobabu tłoczony jest olej, gęsty, ciemny jasno brązowy, o orzechowym zapachu. Tężeje poniżej 10 stopni, zmienia się w przyjemne, półpłynne masełko.

Olej z baobabu głęboko penetruje skórę, mocno nawilża i wygładza. Wykazuje działanie przeciwzapalne i antyseptyczne. Ze względu na wysoką zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów olej polecany jest do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej. Olej z baobabu używany jest w Afryce by chronić skórę przed surowymi pustynnymi warunkami. Jest nazywany skrytym sekretem Afryki. To jeden z najbardziej trwałych olejów - jest bardzo odporny na jełczenie. Olej zawiera witaminy A, E, D i F.

Olej z baobabu zawiera zbliżoną zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych, głównie palmitynowego (33%), jednonienasyconych omega-9 (36%) oraz wielonienasyconych, głównie omega-6 (31%). Nasycone kwasy tłuszczowe najdłużej pozostają na skórze, działają ochronnie, zmiękczająco, przyspieszają gojenie się ranek i najlepiej wśród kwasów tłuszczowych chronią przed transepidermalną utratą wody.

Zastosowanie:

  • do codziennej pielęgnacji skóry suchej i zniszczonej

  • jako dodatek do kosmetyków, kremów, mleczek, szczególnie tych przeznaczonych do pielęgnacji po opalaniu

  • do łączenia z innymi olejkami 50:50

  • jako naturalna maska do włosów do stosowania przed myciem

  • jako odżywka do paznokci, do stosowania na noc, najlepiej w połączeniu z wit. E

image 

Ingredients: adansonia digitata seed oil

Kraj pochodzenia: Ghana

Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła z kroplomierzem

Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie