• Olejek z MARULI 100% Nierafinowany z Afryki z Drzewa Słoni 100ml

Dla zachowania zdrowia i urody. Cud natury, z owoców Maruli. Olej Marula jest następcą oleju arganowego. Ma ogromne właściwości przeciwzmarszczkowe. Koi i chroni skórę, sprawia, że po jego zastosowaniu cera staje się jedwabiście miękka i dobrze nawilżona. Olejek marula bardzo dobrze się wchłania, szybko rewitalizuje naskórek, wzmacnia naczynia krwionośne i poprawia znacznie wygląd i koloryt cery

79.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 15.99
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Paczkomaty 15.99
Kurier GLS 15.99
Kurier GLS - Płatność przy odbiorze 25
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 590568041

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

Olej pochodzi z Indii, tłoczony  z pestek owoców marula, które wyglądem przypominają żółto-pomarańczowe śliwki.  Drzewa, które wydają drogocenne owoce, należące do rodziny Anacardiaceae, nazywane są "Drzewami Słoni", porastają w niektórych krajach afrykańskich, szczególnie w centrum i na południu kontynentu.
Owoce maruli są gratką dla słoni, które nie zawahają się wyrywać drzewa aby do nich dotrzeć.
Zawierają one nasiona otoczone twardą powłoką zewnętrzną, które tworzą 2 lub 3 migdały. Z tych migdałów wydobywa się olej Marula, tłoczony na zimno, wyjątkowy, złoty olej.

Olej Marula jest bogaty w witaminę E, antyoxydanty, kwas oleinowy. Szybko wchłania się przez skórę, natychmiast nawilża, nie tworzy tłustej powłoki, wręcz przeciwnie skóra po olejku jest miękka i elastyczna, nie błyszczy się.

Olej Marula jest jednym z najcenniejszych olejów do pielęgnacji skóry.


Właściwości:
rewitalizujące i nawilżające, zmiękczające, łagodzące, odżywcze - leczy skórę suchą, łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia, przywraca ochronną barierę skóry redukcja zmarszczek, rozjaśnienie cery, niwelacja plam, wspomagająco w zwalczaniu cellulitu i rozstępów, zapobieganie i redukcja rozstępów,

Olej z orzechów drzewa marula stosowany jest od wieków przez kobiety w pielęgnacji skóry, ale także w dużej części - włosów. Cenią go one zwłaszcza za silne działanie nawilżające i chętnie wykorzystują do oczyszczania skóry. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji popękanej, spierzchniętej skóry oraz jako oliwka do masażu dla dzieci. Wykazuje też silne właściwości antyoksydacyjne. Niewątpliwą zaletą oleju z maruli jest jego odporność na utlenianie i bardzo dobra stabilność w formulacjach kosmetycznych.

image

Ingredients: sclerocarya birrea (marula) seed oil

Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła z pipetą i pompką

Kraj pochodzenia: Indie

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie