• Olejek z Marchwi, wit. A, Beta-karoten, Naturalny Samoopalacz 100ml

Olej, macerat z marchwi ma charakterystyczny, delikatny zapach i intensywny pomarańczowo-czerwony kolor. Otrzymywany jest przez macerowanie kilkutygodniowe marchwi dzikiej daucus carota w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Marchew zawiera prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C minerały oraz jest bogata w beta karoten.

49.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 0
Paczkomaty 0
Kurier 0
Odbiór Osobisty Katowice ul. Panewnicka 79 0
Kurier - Płatność przy odbiorze 18.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Kod kreskowy 000590568100

Zamówienie telefoniczne: +48 798 194 623

Zostaw telefon

Olej marchwiowy jest nazywany również olejem karotenowym – dzięki zawartości ponad 600 rodzajów karotenu, stosowany jest jako naturalny samoopalacz, już po pierwszym użyciu nadaje skórze ciepły, matowo brązowy koloryt świeżej opalenizny. Uaktywnia fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Działa przeciwzmarszczkowo i regeneruje dzięki zawartości witamin A, B, C, E i F jest bogaty w minerały i kwasy tłuszczowe oraz chroni przed szkodliwymi promieniami UV, dlatego olej z marchwi doskonale nadaje się jako olejek do opalania.

Olej z marchwi w przemyśle kosmetycznym jest stosowany jako dodatek emulsji, balsamów przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków po opalaniu. 

Olejek ma właściwości napinające, uspokajające, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek. Tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry.
Łatwo się rozprowadza, zaraz po użyciu olejku skóra ma widoczną, ładną opaleniznę.

Można stosować go po rozcieńczeniu z innym olejkiem, np. ze słodkich migdałów czy olejkiem makadamia. Wówczas unikniemy zbyt intensywnego przyciemnienia skóry, ale również koloryt będzie bardziej równomierny. Olejek można dodawać do rozpuszczonego masła shea, babassu czy olejku kokosowego, ale również gotowych balsamów, kremów itp.

Ważne: Olej z marchwi powinien być szczelnie zamknięty, przechowywany bez dostępu powietrza i światła, przeznaczony do szybkiego zużycia, gdyż jest bardzo wrażliwy na tlen i światło. W kontakcie z ubraniami, może je zabrudzić na pomarańczowo. 

 

image

Ingredients: helianthus annuus seed oil, daucus carota sativa extract


Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła ze szklaną pipetą i pompką

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie